tirsdag 25. september 2012

Hjemmelaget lasagne

Denne lasagnen er kjempegod!!
Den må virkelig prøves!

Det du trenger til 4 porsjoner er:

Kjøttsaus:
500 gr kjøttdeig (jeg fant bare en pakke med 600gr så jeg brukte det når jeg lagde)
4 ss olje
1 stk finhakket løk
4 båter med finhakket hvitløk (eller du kan bruke hvitløkspresse)
1 boks hakkede hermetiske tomater (jeg brukte en med chili, tok egentlig feil, men det smakte utrolig godt!)
2 ss tomatpurè
Salt og pepper etter eget ønske
Frisk basilikum, eller tørket om du vil det (jeg brukte faktisk begge deler)
Ca.1 dl vann (jeg fylte vann i den boksen det hadde vært hermetiske tomater i, fylte den sånn ca. halvveis opp..)

Ostesaus:
1 ss margarin/meierismør
2 ss hvetemel
4 dl melk
En liten neve med ost, her brukte jeg mozarellaost
Smak til med salt, pepper og muskatnøtt
En pakke med lasagneplater
Og ost til topping

Slik gjør du:

Brun kjøttdeig i olje, gjerne i to omganger.
Jeg gjorde ikke det..
Tilsett løk, hvitløk, hakkede tomater, tomatpurè, salt, pepper og vann.
La sausen småkoke i ca.10 minutter til den begynner å bli litt tykkere.
Tilsett frisk/tørket basilikum (eller begge deler).

I mens denne sausen koker så kan du begynne med ostesausen.
Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel.
Spe med melk, og la sausen koke under omrøring i 10 minutter.
Den skal være forholdsvis tykk.
Ha så i osten og smak til med krydder.

Nå skal dette over i ildfast form.
Start med ostesaus, så lasagneplater og deretter kjøttsausen.
Dette skal legges lagvis, start med ostesaus og avslutt med ostesaus.
Dryss over ost, og sett den midt i ovnen (225 grader) i 20-40 minutter.
Men alt kommer ann på ovnen din.
Min kunne ikke stå lengre enn 20 minutter, for da begynte osten å bli ganske brun.
Sjekk om lasagneplatene er ferdigkokte (stikk en kniv inn i de).

Server med urtebaguetter og gjerne en frisk salat!
Velbekomme :-)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar